Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı

(Anabilim Dalı Hakkında)

Anabilim Dalı Hakkında

Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretmen yetiştirmeye yönelik hazırlanmış bir programdır ve mezunlarına lisans düzeyinde diploma verir. Programa kabul edilebilmek için lise diplomasına sahip olunmalı ve ülke genelinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavından gerekli puan alınmalıdır. Akademik ve mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı lisans programı; alan eğitimi, mesleki bilgi ve genel kültüre ilişkin derslerden oluşmaktadır. Programın standart eğitim ve öğretim süresi dört yıldır. Öğrencinin dört yıllık bu programdan mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, minimum 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00/4.00 olan öğrenciler mezun olma şartlarını yerine getirmiş olur. Teorik dersler Anabilim Dalına ait dersliklerde yapılmakta, konuyla ilgili gezi ve gözlemlerle desteklenmektedir. Uygulamalı derslerin yapılacağı yerler ise dersin amacına ve sorumlu öğretim üyesinin tercihine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin topluma hizmet uygulamaları dersi Kayseri'de görev yapan çeşitli sosyal kurum ve kuruluşlarda yapılırken öğretmenlik uygulaması dersleri ortaokullarda yapılmaktadır. Programın gerekli şartlarını yerine getiren öğrenciler, bir üst sınıftan ders alabilirler. Anabilim Dalı aynı zamanda Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarını yürütmektedir. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı, Ziya Eren Eğitim Fakültesi Binasında hizmet vermektedir. Sınıflarda akıllı tahta, uzaktan eğitimde canlı dersler yapabilmek için kamera ve mikrofon sistemleri gibi multimedya araçlar bulunmaktadır. Fakülte içinde anabilim dalı öğrencilerinin yaralanabilecekleri bir de kütüphane bulunmaktadır.